VOC Weken in Enkhuizen

Share Button

ENKHUIZEN Kom tussen 7 en 20 oktober alles te weten over het VOC in Enkhuizen! Hoe leefde men toen? Wat werd er gegeten?

En waarom was de VOC zo belangrijk voor onze stad? Het staat centraal tijdens de VOC weken in Enkhuizen. Er zijn tal van activiteiten en rondleidingen voor jong en oud.

Zo geeft historicus Erik Odegard een lezing over de VOC. Ook zijn er rondleidingen door de Westerkerk. Vereniging Oud Enkhuizen organiseert een excursie naar de tentoonstelling ‘De wereld van de VOC’ in Den Haag. Speciaal voor kinderen is er een kookworkshop waarin het eten uit de gouden eeuw centraal staat Ook serveren diverse Enkhuizer restaurants een VOC proeverij en VOC menu. Kortom: ontdek en proef de rijke VOC historie van Enkhuizen! Hieronder het programma in het kort.

Zondag 8 oktober en zondag 15 oktober Librije/ Westerkerk
Op zondag 8 oktober is de Librije geopend van 12.00-17.00 uur. Elk uur vindt er een rondleiding onder leiding van een ervaren gids plaats. Nederland kent nog maar één zeventiende-eeuwse stadsbibliotheek die bewaard is gebleven op haar oorspronkelijke locatie. Dat is de librije van Enkhuizen. Deze historische openbare bibliotheek heeft haar eigen unieke karakter behouden. In de librije bij het zuiderportaal van de Westerkerk waant u zich in de Gouden Eeuw.

In verband met de beperkte ruimte is de groepsgrootte maximaal 12 personen. Aanmelden kan via e-mail: librije@jaaphoekstra.net of telefonisch 06-42114482. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Woensdag 11 oktober VOC koken voor kinderen
Een kookmiddag voor kinderen (6 – 10 jaar) in Restaurant de Compagnie waarin het eten uit de gouden eeuw centraal staat. Maak kennis met de “vergeten groenten” uit die tijd. Te denken valt aan een echte VOC taart. Deze middag is er een spreker in VOC kostuum die de kinderen een mooi verhaal vertelt over de VOC tijd en wat Enkhuizen hiermee te maken heeft gehad. De middag is van 14.00 tot 16.30 uur. De kosten bedragen € 7,50 per kind. Aanmelden is mogelijk via evenementen@brouwerijdewerf.nl.

Woensdag 11 oktober VOC lezing door Erik Odegard
De VOC lezing wordt verzorgd door Erik Odegard. Odegard heeft geschiedenis gestudeerd in Leiden en is daar in 2012 afgestudeerd. De lezing wordt aangeboden door vereniging Oud Enkhuizen. Locatie: Zuiderkerk. Aanvang lezing: 20.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Zaterdag 14 oktober 2017 Excursie naar Nationaal Archief
Bij het Nationaal Archief in Den Haag is momenteel de tentoonstelling ‘De wereld van de VOC’ te zien. De bezoeker wordt op ontdekkingsreis meegenomen langs unieke kaarten, scheepsjournalen, brieven en tekeningen uit 200 jaar geschiedenis. Kosten deelname: € 20,- voor leden van Oud Enkhuizen, € 35,- p.p. voor niet leden. Meer informatie: secretariaat@oudenkhuizen.nl.

16 tot en met 20 oktober VOC wandeling Enkhuizer schoolkinderen
Dagelijks vanaf De Waag is er een rondleiding voor schoolkinderen uit groep 7 en 8 door het historische centrum van Enkhuizen. De rondwandeling vindt plaats onder leiding van de gidsen van Oud Enkhuizen.

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow